آموزش چی

آموزش چی

Amoozeshchi
آموزش چی

آموزش چی

Amoozeshchi

پروژه و سایت اسکم چیست؟ چطور سایت‌ها و پروژه‌های کلاهبرداری را تشخیص دهیم؟ منبع سایت bitpin

پروژه و سایت اسکم چیست؟ چطور سایت‌ها و پروژه‌های کلاهبرداری را تشخیص دهیم؟

با پیشرفت تکنولوژی و اینترنت و ظهور کسب و کارهای جدید، زندگی انسان‌ها سمت و سوی دیگری را در پیش گرفته و بسیاری از کارهایی که در گذشته به سختی انجام می‌شد، حالا تنها با چند کلیک و در فضای مجازی در شبکه اینترنت، به راحتی قابل انجام است. با این حال، هرگاه تکنولوژی جدیدی در سطح جهانی فراگیر شود، به دنبال خود مخاطراتی را نیز به همراه دارد که در برخی موارد ممکن است برای کاربران به شدت خطرناک باشند. این موضوع برای بازار پرسروصدای ارزهای دیجیتال هم صدق می‌کند و از آنجا که روزانه کاربران زیادی به سمت این دارایی‌های دیجیتالی جذب می‌‌شوند، پروژه‌های کلاهبرداری زیای هم پیرامون این موضوع شکل گرفته‌اند؛ پدیده‌ای به نام اسکم (scam) یکی از مخاطرات اصلی در دنیای رمزارزها به شمار می‌رود؛ اما سایت اسکم چیست؟


امروزه بازار کریپتوکارنسی به دلیل نوآوری و پتانسیل بالای خود، مورد توجه بسیاری از افراد و سازمان‌ها قرار گرفته است و همین موضوع هم باعث شده تا برخی افراد نامشروع و بدنیت، به دنبال سواستفاده از هر شرایطی برای کلاهبرداری باشند. از طرفی، پیگیری قانونی علیه کلاهبرداری در زمینه رمزارزها دشوار است؛ بنابراین، لازم است که کاربران بازار کریپتوکارنسی همواره مراقب و آگاه باشند و از سایت‌های معتبر و قابل اعتماد استفاده کنند، اما وب‌سایت اسکم چه ویژگی‌هایی دارد و نحوه شناسایی آن‌ها چگونه است؟

سایت اسکم چیست؟

اسکم (scam) در لغت به معنای کلاهبرداری است و وب‌سایت اسکم به سایت‌هایی گفته می‌شوند که از طریق روش‌های مختلف، اطلاعات یا دارایی‌های کاربران را به سرقت می‌برند. سایت‌های اسکم معمولاً از همان ابتدا با هدف کلاهبرداری از کاربران و سرقت دارایی‌های آن‌ها راه‌اندازی می‌شوند؛ چنین سایت‌هایی معمولاً با وعده‌های دروغین و جذاب، مانند هدیه دادن ارزهای دیجیتال یا پاداش‌های مالی و سرمایه‌گذاری با سود بالا، کاربران را به خود جذب کرده و در نهایت با تعطیل کردن سایت یا استفاده از اطلاعات شخصی و کیف پول کاربر، دارایی او را به سرقت می‌برند. در صورت بروز چنین اتفاقی، اغلب کاربران دیگر راهی برای پیگیری نخواهد داشت.

سایت اسکم

اما جالب است بدانید که برخی از وب‌سایت‌های اسکم در ابتدای امر قصد کلاهبرداری ندارند و هدف آن‌ها تاسیس پروژه و سایتی واقعی است، ولی در طول مسیر به دلیل مشکلات مختلف مجبور به تعطیل کردن پروژه می‌شوند و به دنبال آن، دارایی‌های کاربران را نیز از بین می‌برند؛ در واقع، ارزش دارایی‌های آن‌ها را به صفر می‌رسانند.

سایت اسکم چگونه کار می‌کند؟

وب‌سایت‌های اسکم به روش‌های مختلفی کار می‌کنند؛ از انتشار اطلاعات گمراه‌کننده گرفته تا پاداش‌های وسوسه‌انگیز در مبادلات مالی. بااین‌حال، هدف نهایی تقریباً در همه روش‌ها یکسان است: اینکه شما را وادار کنند اطلاعات شخصی یا مالی خود را  در اختیار آن‌ها قرار دهید.


وب‌سایتی با این ماهیت ممکن است سایتی مستقل باشد یا با روش‌هایی نظیر نمایش پاپ‌آپ و دزدی کلیک (clickjacking) بر روی سایت‌های قانونی، کاربران را مجاب به انجام اقدامی کنند. همچنین ممکن است کاربران اینترنت را از طریق کانال‌های ارتباطی گوناگون مانند رسانه‌های اجتماعی، ایمیل و پیام‌های متنی فریب دهند.


علاوه‌براین، کلاهبرداران گاهی اوقات وب‌سایت‌هایی را با ظاهری کاملاً معتبر و شبیه به سازمان‌های رسمی دولتی طراحی می‌کنند. سپس، از طریق روش‌های بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO)، نتایج جستجو را دست‌کاری می‌کنند که منجر به ظاهر شدن سایت‌های اسکم در جایگاه‌های برتر می‌شود. در واقع، وب‌سایت اسکم احساسات کاربران را در لحظات حساس هدف قرار داده و آن‌ها را فریب می‌دهد.


تصور کنید به سایتی مراجعه کرده و با وعده‌های جذابی مانند کارت هدیه رایگان یا طرح پول‌دار شدن در یک شب، مواجه شده‌اید. اگر این سایت در صفحه اول گوگل و در لینک‌های اول قرار داشته باشد، اغلب نشان‌دهنده معتبر بودن آن سایت است. وب‌سایت‌های اسکم نیز با واقف بودن به این موضوع، سایت خود را به صفحه اول گوگل منتقل می‌کنند.


در حالت کلی، مهاجمانی که از وب‌سایت اسکم برای کلاهبرداری استفاده می‌کنند، اغلب ۳ مرحله مشترکی را طی می‌کنند. بیایید به شما بگوییم که این ۳ مرحله اصلی در سایت اسکم چیست:


طعمه: اولین مرحله کلاهبرداری، جذب طعمه (کاربران اینترنتی) به وب‌سایت از طریق کانال‌های مختلف است.

سازش: در این مرحله کاربران اقدام موردنظر کلاهبرداران را انجام داده و اطلاعات خصوصی خود را در معرض دید آن‌ها قرار می‌دهند.

اجرا: ضربه آخر، در این مرحله، به کاربران وارد می‌شود. مهاجمان از اطلاعات شخصی کاربران سوءاستفاده کرده یا دستگاه‌های آن‌ها را برای اهداف مختلف، با نرم‌افزار مخرب آلوده می‌کنند.

هرچند ممکن است استراتژی برخی از وب‌سایت‌های اسکم پیچیده و متفاوت باشد، اما اکثر آن‌ها این سه مرحله را در نظر می‌گیرند.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد